29 Oktober 2010

Hidup Untuk Memberi

salam..
dok blog walking .. terbaca 1 entri kat blog denaihati menarik gak contest nye acer aspire untuk anda miliki berdasarkan tema "Hidup Untuk Memberi"

Memang dalam kehidupan kita seharian memberi itu ada lah satu fitrah manusia bagi meperolehi sesuatu samada sebagai balasan atau sebagai amalan atau pun upah

Walaupun bagaimana pun dari segi konteks hidup memang untuk memberi. 
Kita memberi kasih sayang untuk orang sekeliling kita.
Kita memberi tenaga untuk mendapatkan ganjaran.
Kita memberi idea untuk menyelesaikan sesuatu perkara.
Kita juga memberi peluang untuk semua orang bagi memperbetulkan jalan kehidupan yang kita tempuhi.

Sekiranya dalam hidup kita tidak memberi rasanya tidak lengkap fitrah hidup kita sebagai seorang manusia ciptaan yang paling indah di dunia ini.
Sedangkan binatang pun mampu memberi .. betul kan .. tak percaya ye.. itu la hakikat nya hidup..

Oleh yang demikian , tak salah kita memberi.. banyak peluang yg akan kita perolehi untuk terus memberi..

3 ulasan:

Kuman Chaos berkata...

memberi dan menerima...
jap tutorial untuk shoutmix ekk jap...
kuman "demi masa...." Entry

Kuman Chaos berkata...

ok dah... simple tutorial ada kat blog saya.. harap-harap membantu... latest entry ekk..

kuman "hilang?.." Entry

iLa SaHaR berkata...

TQ2 akhirnya berjaya gak.. atas bantuan kawan2 hehehee