10 Disember 2010

TunDa Kereta Kalau Tak Bayar Saman????

Risaunya
Semalam tengOk kat berita TV3 kuar berita tentang MPSJ tunda kereta yang mempunyai kompaun yang tertinggi...
dalam Metro pun ada kuar berita yg sama...



Camna la agak nye kalau DBKL pun buat macam tuh??
nak2 laie kereta yang parking di kawasan MetrO Centre, Bandar Tasik Selatan ni..??

Tapi pernah ke dOrang pikirkan masalah parking yang tak mencukupi...
Teramat2 la terhad... 
Dah la terhad... kOs parking untuk kawasan parking bertingkat plak RM4 per entry..
tuh pun selalu nya penuh.. 
bahaya bagi perempuan seperti aku nie... ( kalau balik lewat malam dah tentu kawasan parking yang bertingkat ni sunyi sepi )
Ada kes ni terdapat gangguan seksual daripada orang luar.. huhuhuhu takut nye



Ada gak kawasan parking yang terletak di belakang bangunan ...  rasanya RM2 per entry ..
tapi tetap mendatangkan bahaya kalau aku balik lewat sket daripada biasa... Aduh macam na la nie...
Dah la kekadang tuh memang kena balik lewat..

Itu belum laie kisahnya ... baru masuk parking dah kena keluar dari ofis... Arghhhhhh camna nie??
Sekarang ni dapat rasakan ekonomi macam nak jatuh semula... Harga minyak dah naik semula...Gula pun dah naik ( tapi kalau gula nie aku tak terasa sangat sebab aku kurangkan pengambilan gula)






   

Aku pun punya kompaun DBKL yang agak banyak..
tapi mungkin tak cukup banyak seperti kawan2 sekerja yang lain..
(yang dah lama berkerja di kawasan ini)

Sekarang ni dalam hati aku timbul pelbagai persoalan.
Antara takut kena kompaun atau pun takut terjadi apa2 terhadap aku..
Mana satu aku perlu utamakan...
dah tentu aku utamakan keselamatan diri sendiri...

bagaimana pulak kOrang...????

2 ulasan:

Seli berkata...

mihahaha rakan yg lain yg byk tuh adalah mcm aku.
parking je la kat rm2 tu rm2 ke bkn rm3 ke. aku rs lebih bagus di situ berbanding yg bertingkat. kalo bertingkat kene naik tangga bagai. kalo yg kat belakang tuh still kat bwh lagi.
kalo blk lewat deiii amik la keta kasi park depan opis dulu

~CiK TiNieY~ berkata...

mestilah utamakan diri dulu...aku geram asy nek harga minyak ni...ttbe emo...pdhl xde kete pn aku..haha

slm kenal...;)