22 Disember 2010

Penangan Ben Ashaari Dan Hanis Zalikha


bila incik ben ashaari memulakan entri...
setiap entri akan di baca...
walau sependek mana...
walau seringkas mana...
tetap gak ramai pengunjung...
tetap gak banyak komen yang perlu di baca...
banyak aktiviti yang incik ben ashaari anjurkan..
terutama untuk follower nye...
sama ada baru atau lama.... 
follower dah cecah 6433 (setakat entri ini ditulis)
trafik mencanak2 naik...
setiap blog yang aku kunjungi...
tak terlepas pandang.. mesti ada terselit link ke blog incik ben ashaari..
meter pageview dia ... bukan nye since blog di buka...
tapi meter pageview per week
bagi mereka yg bisnes online nie... 
memang sepatutnya letak link kat blog BA ni...


begitu juga ngan cik manis hanis zalikha...
setiap n3 walaupun panjang mana la...
walaupun berjela-jela...
tidak pernah jemu2 follower bagi comments....
cik hanis ni... memang sallute...
follower dah cecah 16350 

dah dapat pun award nie
kuar plak dekat harian metro.... klik sini kalau nak tau
menjadi misteri bila dia bole mengalahkan Dato' Siti dalam tOp 10 pencarian dalam google
ranking ke 6 tuh...





   
termasuk gak la aku yg dulu je... sahabat aku bercerita tentang siapa hanis zalikha......
ayat lana simple je 
'akak cuba google hanis zalikha... blog dia sempOi... n3 dia telUs...'
maka aku pun google..
(sO antara penyumbang yang menjadi kan hanis zalikha ranking ke 6)


jangan pulak lupa tentang anastasyea nie..
baru beberapa bulan berblog...
tak sampai pun setahun..
tapi follower dah 3621..
itu belum bermacam2 award yg dia dapat... 

apa sebab aku cerita tentang dorang???
ada sebab... 
sebabnya...
cara dorang berblog.... 
cara tarikan yg membuat kan blog dorg di ikuti ramai..
nape blog dorg tuh sering ada dalam list di kebanyakan blogger...
(termasuk la aku)
nape ranking pageview dorg tinggi....
itu la yang sedang aku kaji,,,
so apa plak pendapat korang???


sebenarnya masih ramai laie otai2 blogger yang kat luar sana...
dengan pengikut yg berbeza.....
dengan cara tarikan berbeza...
so aku nie pun kena la cari sesuatu untuk menarik lebih ramai 
yang sudi membaca n3 aku...


p/s belajar dari kesilapan

3 ulasan:

ferry berkata...

ermm betul tu ila..eh,ferry punya takde masukkan jugak?hehe

Cik Tom berkata...

mmg betul diorg semua hebat!

iLa SaHaR berkata...

ferry ~~ kira ferry blum bole masuk top ranking la...

cik tom ~~~ rasa best tak bila trafic up???