07 Disember 2010

pakCik teksi di Kota Bharu - bab 1

hehehehe
dapat idea plak ..
bila bercerita tentang cuti2 nie..

semalam aku ke Kota Bharu...
jumpa la pakcik teksi sorang nie..
tapi bukan aku p bercuti.. aku menguruskan hal kerja
so  berbalik la kepada pakcik teksi nie...
dia temankan la aku menyelesaikan urusan aku...
sampai la aku tunggu flight nak balik KL...

aku sampai KB naik Airasia pukul 8.30 
ni kira dah kali kedua aku p KB... 
setakat ni Airasia tak delay.. 
(bukan macam aku balik kg selalu je delay huhuhu)
sampai mama aku pun menyampah naik Airasia...
tapi apakan daya hanya ini je anak mama mampu sponsor mama..
eh melalut la plak....

so sampai KB aku cari la teksi (eh p kaunter teksi tuh je untuk dapatkan teksi)
lokasi aku UMK.. dorang charge RM15 ... jarak perjalanan 5 minit je sampai...
mahal ke murah? bagi aku mahal.. hehehe.. tapi company bayar so takper la kan...
lagipun aku bukan ada transport kat KB tuh...

eh bukan ni yg aku nak cerita.. sambung laie...
so aku cakap kat dia..tunjukkan aku tempat yg menarik sementara aku free nak tunggu flight kul 3 petang.
so lepas kul 10 tuh urusan aku selesai la kat UMK tuh...
kejap je...

then pakcik teksi tuh jemput la aku..
dia tanya aku nak p mana??
aku kata aku tak tau sangat KB nie
dah dia pun keliru nak bawa aku ke mana..
last2 kitorang p makan nasi dagang kat KB tOwn...
ok tak? keje giler kan ...
pas makan lepak2... ada plak client dia call nak minta di jemput...
dah pakcik tuh menggelabah camna nak buat...
dah la aku nie tak faham sangat bahasa kelantan... dan aku nie tak tau nak p mana.. 
pakcik nie pun minta tolong kawan dia temankan kan aku jalan2... 
sementara dia uruskan client dia (seorang peguam dari KL gak)

bila kawan dia ni ajak aku jalan2 (bukan drebar teksi tau)
dia pun tak tau nak ajak aku g mana...
then dia suggest p KB Mall..
aku pun agak cuak gak la kan...
so aku setuju..
bila otw KB Mall... 
pakcik tu cal kawan dia tuh (pakcik tuh panggil kawan dia tuh Ustaz)
yg mengata dia ngan client dia pun nak p KB Mall.. 

so kitorang berjumpa la di KB Mall..
sementara tunggu pakcik tu datang ... 
kawan pakcik tuh temankan aku jalan2 kat KB Mall...
macam aku kena escort plak... huhuhuhu
so penat2 jalan kitorang lepak la kat Noodle Station...
ngan pakcik ngan client pakcik n ngan kawan pakcik...

kul 1 petang tuh baru pakcik hantar kitorang ke airPort.
dan aku kena charge RM 62.00 untuk 5 jam punya trip.

mungkin mahal bagi korang tapi aku rasa tak mahal...
sebabnya aku berada dalam keadaan yang selamat..
kerna aku perempuan.. dah la tuh aku tak tau kawasan tuh...
lagipun pakcik tuh buat aku ngan client tuh macam anak2 dia je..





   

banyak cerita yg dia cerita ... pengalaman dia... 
cerita tentang kawan dia yg tadi tuh...
begitu gak kawan dia pun ada cerita tentang pakcik tuh...

kalau korang takde sape yg kenal kat KB 
tapi nak turun KB... aku bole kenal kan korang ngan pakcik nie..
dia ni bukan nye sekadar pakcik teksi biasa...
dia nie rasanya pencen kerajaan gak kot....
so dia education.. bukan nye aku nak menghina pakcik2 teksi yg lain...
sebab ada sorang pakcik kat kg aku pun drebar teksi..
cuma bukan senang nak dapat sorang drebar teksi yg ikhlas... jujur dan amanah
di kala banyak cerita yang buruk tentang 
drebar teksi yg mencabul penumpang nya...
dan aku nie memang penakut yg teramat menaiki teksi .
terutama nya waktu malam...dan berseorangan.
tetapi aku berterima kasih dapat kenal ngan pakcik ni... 

kalau korang nak guna khidmat nya ni no fon dia 012-9082376 (fauzi)
aku panggil pakcik sebab aku rasa dia macam bapa aku plak.. hehehehe





























4 ulasan:

ferry berkata...

wah3...ade pakcik baru la dia...tak penah dengar plak kne cabul ngn pmandu teksi..

iLa SaHaR berkata...

eh ada citer la... tk pernah dgr ke?... kena rompak pun ada....

Hamdan berkata...

I would not dare..

Hamdan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.