30 Mac 2011

Trip To Perth, Australia - Part 1

salam, 

since dah pegang title 'isteri' ni memang msa tuh tak berapa nak ada..
dengan keje yg hampir setiap minggu ada 2 3 sebutharga/tender yg nak kena submit...
memang Padat Maksima la masa tuh...

korang mesti perasan nye... sebab 2 3 entry lepas pun berkata yg sedemikian rupa.
tapi di hari ini.. aku ingin berkongsi sedikit pengalaman semasa pergi ke Perth, Australia.

Gila tau... memang tak termimpi untuk aku ini untuk pergi ke negara orang..
bukan nya aku ni dalam golongan mereka yg ber'wang'..
tapi planning dept. kitorang since dr tahun lepas.. setelah masing2 diwajibkan menyimpan untuk trip ni.. akhirnya berjaya gak kami untuk menerbangkan diri ke negara org iaitu Perth, Australia.

Banyak asam garam pahit manis ketika membuat persediaan ke Perth nie... 
bak kata aku la kan hampir2 give up gak la...
dalam pada beberapa hari nak pegi tuh...
member sorng tuh mamaharis, anak nya akma kena plak 'ciken pox'.
ada ofismate yg sorg tuh plak visa tak lepas, sehingga ke hari trakhir baru la dapat.
yg aku nie plak..... mana tender nak submit,, mana sebutharga nak kena siapkan...
huh mmg mcm2 dugaan...

korang nak tau, masa nak pegi tuh ... 
hari nak pegi tuh la .. flight kitoranng malam tau...
aku , bos aku, cik yus aku, tak packing apa pun laie...

Nampak sangat penat nye .. tapi tetap gak nak posing ( masa ni tengah tunggu nak fly)

demi nak menyiapkan apa yg patut .. sampai cik abg aku pun marah la...
2 3 ari balik lewat malam.. dengan nak pegi tuh baju2 tak kemas laie.. mau nye cik abg tuh marah...
flight kul 1150 mlm... dh tentu kena check in 3 jam sebelum nya...
kul 7 mlm baru nak sampai umah.... kelam kabut siutt......

Nampak tuh memang excited sungguh.

mmg mcm2 hal yg kami kena tempuhi... itu belum laie tuduhan2 panas yg kami terima..
tapi takper la kan itu hanya Allah je yg tau...

tapi bila dah naik flight tuh... memang excited gak la tau... hahaha mau tak nya exited tak penah p negara org.. 

hah kan dah sampai dah... kitorang sampai dalam lebey kurang dekat kul 6 pagi
walau pun penat nak mampus... tak tido pun dalam flight yg mengambil masa 6 jam... masa perth ngan m'sia tak de beza sgt pun... so tak la terasa sangat pun....


ok2 nanti sambung laie .. nak buat keje plak..

2 ulasan:

nurie berkata...

Honeymoon ker nie?? follow aku gak eh..dh follo ko...:)

iLa SaHaR berkata...

bukan honeymoon laaa... ofis trip.... klu kat DP tk tau la bila nak merasa...hehehe